pityesz konyhája

pityesz konyhája

Lecsó.

2024. október 30. - Pityesz konyhája

Tudom hogy ez nyári kaja,de sok ételünknek ez az alapja.Először megpucoljuk maj felkockázzuk a hagymát. Kevés olajon kifehéredésig pirítjuk.Ez után mehet rá a kicsumázott és felszeletelt paprika.A paprikát úgy a legegyszerűbb kicsumázni hogy fogjuk a csumáját benyomjuk majd tekerünk rajta egyet és kihúzzuk ez után csak óvatosan kiütögetjük belöle a magokat.Ha ez megvan mehet rá a felkockázott paradicsom majd a fűszerek:só,bors,vegeta,fokhagyma granulátum,piros paprika,őrölt füszer kömény.Ha ezzel is megvagyunk mehet rá a kikapart,meghámozott,felszeletelt tök.Ebből egy kisebb elég ha nem kapható cukkinivel vagy patiszonnal helyettesíthetö.A tök az azért jó bele mert kellöképpen elveszi a paradicsom savasságát.Ez után mehet bele a kolbász,virsli,lecsó kolbász kinek mit enged meg a pénztárcája,de ez el is hagyható.Ez után mehet rá a friss tojás,de ez is elhagyható.Majd készre főzzük és miellött levesszük a lángról megkóstoljuk nem kell esetleg utánna füszerezni. Fehér kenyérrel tálaljuk.Jó étvágyat hozzá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://p-k13-.blog.hu/api/trackback/id/tr6718719768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása